inkzine.se

"Följ mig på www.facebook.com/HandHjartaTatuering Instagram: elinlowen..."

Läs Loving Ink Tattoo

"Vintern löper vidare. Varje dag får man börja med att sopa undan ny snö utanför studi"

Läs Porky and the pigs

"<< Musiktipset | Text: Johnny Så kallad "Stoner rock" är ibland det enda rätta"

Läs Musiktipset

"Modetipset | Text: Linda UNIF gör ju sjukt coola skor, om någon missat! Dem är nog "

Läs Modetipset

 

Intryck från Moshpit Open Festival

skrivet 8 September, 2010

Musiktipset | Text: Jonas

Då vi från bloggen inte kunnat vara med på festivalen Moshpit Open har en medlemmen Stickky på gaddad.se varit go’ och gett oss sina intryck från festivalen. Eric som han heter jobbade på festivalen detta år och hann tyvärr inte ta några bilder men text kunde han fixa och det ser ni nedan! Under tiden ni läser Erics intryck kan ni checka in hans band. Urma Sellinger.

Urmasellinger

Urmasellinger

Dörrarna till festival slogs upp 11.40, tio minuter efter att dagens första band Surviving The Charade gick upp på scen, Pga strul med biljettsystemet. Detta ledde till att det festivalöppnande bandets speltid med publik endast varade i ca 10 minuter. Dock var det inte hela världen då vi som jobbade och redan befann oss på festivalområdet, märkte att man gott och väl kunnat missa detta…

Detta satte tonen på hela festivalen som har fått hård kritik när det gällde dåliga band bokningar och själva genomförandet trots att det var den mest påkostade i festivalens historia. Man hamnade ständigt bakom i tidsschemat och ruljansen på scenerna gick inte alls enligt planerna. Redan vid kl 1 låg man en och en halv timme efter i tidsschemat, något som hade kunnat sluta katastrofalt då man bara fick spela till kl 00.30. Men genom låta band spela samtidigt på de olika scenerna (mot både besökare och bands missnöje) lyckades man ta ikapp schemat igen.

Men några band stod ut och gjorde att festivalen ändå var värd att överhuvudtaget komma till. För det första stod de unga metacore bandet Walking with strangers för ett av dagens bästa framträdanden, dom fick mycket bra recensioner från giget dom gjorde tidigare i somras på metaltown och några menade tom att det var bästa spelningen på hela göteborgsfestivalen. Vet inte om du sett som men om du får chansen att se dom missa den inte!

Wws gick på 13.30 och efter dom var det inte mycket att hurra för förän runt 22 tiden då Tek-one gick på, bortsätt från ett halv bra framträdande av Shadows Chasing Ghosts och We Are The Ocean där clean-sångaren har extrem lik sång stil som Dallas Green!

Hur som helst Tek-one gick på runt 22 tiden och dom fick igång publiken direkt med deras dubstep-mixar, och när deras remix på BMTHs sleep with one eye open drog igång tror jag inte de va någon som stod stil. Sjukt bra!

Sen gick dagens bästa band (enligt mig) på Atticus Main Stage. The Ghost Inside som spelade på festivalen som sin enda skandinavien bokning för iår, innan de drog iväg för att möta upp en tour med Parkway drive och TDWP. Bättre live show får man leta länge efter. Har inte lyssnat så mycket på dom här innan men nu efter giget när man lyssnar igenom deras album har man en helt annan inställning!

Headlinern Enter Shikari har ju ett rykte om att vara ett allmänt galet live band och i vissa fall världens bästa live band. Och jag förstår varför, redan under 2 eller 3 låten klättrar gitaristen upp på de stora högtalarna till vänster om scenen för att sedan klättra upp på scenens tak där han står under restan av låten innan han hoppa ner på scenen igen genom ett hopp från högtalarna på ca 5-7 meters höjd!
De vart bara sjukare och sjukare och jag som inte sett bandet tidigare, ångrar verkligen att jag inte gjort de när jag fått chansen. Jag lyssnar inte speciellt mycket på dom och har aldrig gjort men efter en Enter Shikari spelning blir man ett fan iaf, även om man absolut inte gillar musiken!

Så de var ändå en rätt värd festival, trots sjukt tveksamma bandbokningar och dålig planering!

Tags: , , , , , ,


Kommentera


2 kommentarer


Arrow 14 Sep, 02:23 Från: saw more

Call me wind because I am absolutely blown away.

Arrow 7 Aug, 00:18 Från: Ecem

hatur nuhun ka baraya saydaa. waiting my new story journey nya. antosan tong kamamana. tong dipindah-pindah chanel internet na. pokok na antosan weh nya. antosan,kasep ceuk si toes mah! antosan.

RSS
Senaste kommentarer
  • computer mouses: This post may be extremely helpful to my opinion. Thank you.
  • Ethelene Abrom: Cool! This blog is always awesome and informative too. Good work!
  • saw more: Call me wind because I am absolutely blown away.
  • different insurers: That’s really thinking at an impressive level
  • financially should: Superb information here, ol’e chap; keep burning the midnight oil.